راهکار نو برای نجات موز از خطر انقراض

به گزارش وبلاگ هلو، آیا می دانستید موزهایی که امروزه می خورید، همان نوعی نیستند که چند نسل پیش مردم مصرف می کردند؟ موزی که ممکن است امروز برای صبحانه خورده باشید، از نوع کَوندیش (Cavendish) است، در حالی که موزهایی که تا دهه 1950 در فروشگاه ها موجود بودند، از نوعی به نام گروس میشل (Gros Michel) بودند که به وسیله بیماری پژمردگی فوزاریوم یا FWB از بین رفت.

راهکار نو برای نجات موز از خطر انقراض

پژمردگی فوزاریوم که گروس میشل را نابود کرد، به وسیله یک پاتوژن قارچی به نام فوزاریوم اُکسپوروم (Fusarium oxysporum) نژاد 1 ایجاد شد. این عفونت قارچی، سیستم آوندهای گیاه را اشغال می نماید و مانع از انتقال آب و مواد معدنی می شود که در نهایت منجر به مرگ گیاه می شود.

برای جایگزینی گروس میشل، زیست شناسان گیاهی، نوع مقاوم به فوزاریوم به نام کَوندیش را توسعه دادند. با این حال، در چند دهه اخیر، نوع جدیدی از همان قارچ به نام نژاد 4 گرمسیری یا TR4 باعث بروز دوباره بیماری پژمردگی فوزاریوم شده و تهدیدی جدی برای فراوری جهانی موز به شمار می رود.

سازوکار مقاومت قارچ فوزاریوم در برابر درمان ها

پژوهشگران مدت هاست که به مطالعه چگونگی مقاومت فوزاریوم اُکسپوروم در برابر درمان ها و قابلیت آلوده کردن انواع مختلف گیاهان پرداخته اند. این قارچ می تواند باعث بیماری های پژمردگی و پوسیدگی ریشه در بیش از 120 گونه گیاهی شود و بعضی از نژادهای آن حتی می توانند انسان ها را نیز آلوده نمایند.

در سال 2010، محققان دریافتند که ژنوم فوزاریوم اُکسپوروم به دو بخش تقسیم می شود: یک ژنوم هسته ای که در تمامی نژادها مشترک است و عملنمودهای اساسی را کدگذاری می نماید، و یک ژنوم جانبی که از نژادی به نژاد دیگر فرق دارد و وظایف ویژه ای مانند توانایی آلوده کردن یک میزبان گیاهی خاص را کدگذاری می نماید.

تحقیقات اخیر نشان داده که نژاد TR4 که موزهای کَوندیش را نابود می نماید، منشاء تکاملی متفاوتی دارد و توالی های ژنوم جانبی آن با نژادی که موزهای گروس میشل را نابود کرد، فرق دارد.

افزایش تنوع موز برای مقابله با بیماری ها

یکی از علل اصلی بروز مجدد این عفونت قارچی، سلطه یک نوع موز کلون شده بر صنعت جهانی موز است. افزایش تنوع در گونه های موز می تواند کشاورزی را پایدارتر نموده و فشار بیماری را بر یک محصول واحد کاهش دهد. کشاورزان و پژوهشگران می توانند با شناسایی یا توسعه انواع موز مقاوم به TR4، کنترل بهتری بر بیماری پژمردگی فوزاریوم داشته باشند.

این یافته ها نشان می دهند که طراحی اسکراب نماینده های مؤثر برای نیتریک اکسید، می تواند فشار سمی این گاز را کاهش داده و از موزهای کَوندیش محافظت کند. شما به عنوان مصرف نماینده می توانید با امتحان کردن سایر انواع موز و خرید محصولات محلی، به حفظ تنوع گیاهی و حمایت از کشاورزان محلی یاری کنید.

همکاری میان دانشمندان، کشاورزان، صنعت و مصرف نمایندگان می تواند به جلوگیری از کمبود موز و سایر محصولات کشاورزی در آینده یاری کند.

منبع

منبع: یک پزشک

به "راهکار نو برای نجات موز از خطر انقراض" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکار نو برای نجات موز از خطر انقراض"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید