مواد غذایی باز کننده عروق قلب
به گزارش وبلاگ هلو، برای بسته نشدن عروق میتوانید با استفاده رژیم غذایی مناسب در تمیز کردن دیواره شریان ها ی حیاتی بدن در جلوگیری از خطرات احتمالی بیماری های قلبی و عروقی کوشش کنید.

خوردن غذاهای سالم برای هر کسی مهم است، اما در خصوص افرادی که احتمال مبتلا شدن به این بیماری در آنها بالاتر است بیشتر اهمیت دارد. در اینجا به چند مورد غذاهای واجد شرایط اشاره می کنیم که مناسب بودن آنها برای قلب بطور علمی ثابت شده است.
آب انارسرشار از آنتی اکسیدان است. ثابت شده آب انار دارای خواص ضد بیماری های قلبی ، آنتی اکسیدان ، ضد فشار خون و ضد التهاب می باشد. بعلاوه موجب کاهش پروکسید چربی ها در افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2(که این عامل خود موجب بروز بیماری های قلبی است) هستند می گردد و موجب تعدیل فشار خون در افرادی که مبتلا به فشار خون بالا (سیستولیک) هستند می گردد.
ماهی آزاد وسایر ماهی های دارای چربیپیشنهاد می گردد مصرف ماهی را بدلیل وجود امگا 3، اسید های چرب افزایش دهید چراکه این ترکیبات خطر بروز ناراحتی های قلبی را کاهش داده و فشار خون بالا را بهبود می دهد. ماهی های چرب که بیشتر مصرف می شوند بغیر از ماهی آزاد میتوان از قزل الا، ماهی کولی، ماهی خال مخالی، ساردین و تون نامبرد.1
انگورمقدار بالای آنتی اکسیدان ها در انگور یاری می نماید تا اکسیداسیون کلسترول را مقاوم کند علاوه بر این انگور به وسیله پزشکان به عنوان یک محصول حمایت نماینده توصیه می گردد که خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد.
روغن زیتونروغن زیتون را جایگزین روغن های دیگر کنید استفاده منظم از روغن زیتون سطح کلسترول خون را کاهش می دهد که در نتیجه دیواره های شرایان ها را تقویت می نماید.
گوجه فرنگیدانشمندان هند ثابت نموده اند که گوجه فرنگی تازه با محتوای بالا لیکوپن (عنصری است که از سخت شدن دیواره های شریانی جلوگیری می نماید) برای شریانها مفید است . علاوه بر این، لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد.
اسفناجاسفناج با ترکیبات و خواصی که در خود دارد باعث جلوگیری از پرفشاری خون و جلوگیری از تشکیل کلسترول می گردد.2
آووکادواین میوه خواص متعددی برای سلامت قلب دارد که دلیل آن مقدار بالای اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی است.
مصرف به مقدار آن تاثیر مثبتی در کنترل کلسترول دارد و چربی های سالم را به بدن می رساند که عملکرد مطلوب بدن را تضمین می نماید.
زردچوبهزردچوبه ادویه ای پرکاربرد در آشپزی است که از دوران باستان به خاطر خواص پزشکی نیز مورد استفاده بوده است.
کورکومین؛ ترکیب فعال در آن مانند یک آنتی اکسیدان عمل می نماید که می تواند عملکرد رادیکال های آزاد را کاهش داده و از سلول ها در برابر آسیب های اکسایشی محافظت کند. پلی فنول ها نیز با پیشگیری از ایجاد رسوب در دیواره عروق، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
جو دوسرارزش غذایی جو دوسر باعث شده تا یکی از برترین غلات با مقدار فیبر بالا و هیدرات کربن پایین باشد.علاوه بر اینکه می تواند تا 7 برابر وزن خود آب جذب کند، مانع از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ ها نیز می گردد. به این ترتیب، مصرف منظم جو دوسر عملکرد پیشگیرانه ای در ایجاد تصلب شریان و بیماری های قلبی دارد.
سیرسیر یکی از سبزیجات معطر است که به در تمام جهان به عنوان یک ادویه بسیار مفید کاربرد فراوانی دارد. بعلاوه خواص درمانی و ارزش غذایی بالای آن باعث شده تا از قرن ها پیش برای بهبود بسیاری از مسائل سلامتی مورد استفاده بوده است.
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در سیر می تواند عملکرد منفی رادیکال های آزاد را کم کند و بعلاوه سطح کلسترول خون را نیز پایین آورد. بعلاوه ثابت شده است که علاوه بر تاثیر در تنظیم کلسترول خون، موجب رقیق شده خون برای جریان بهتر و کنترل فشار خون نیز می گردد.
سیبخوردن روزانه یک عدد سیب به سلامت عمومی بدن و بعلاوه سلامت قلب یاری می نماید. سیب حاوی پکتین است که با اتصال به کلسترول مانع از ایجاد رسوب در رگ ها می گردد. به علاوه فلاونوئید دارد که این آنتی اکسیدان ها نیز می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 50% کاهش دهند.3
بادامبادام ها هم خوشمزه اند و هم برای قلب مفیدند زیرا دارای چربی های مفید، ویتامین، پروتئین و فیبر هستند که همگی سلامت قلب، رگ ها و عروق قلبی و دستگاه گردش خون را افزایش می دهند.
روغن نارگیلاگرچه بیشتر افراد تصور می نمایند که باید از چربی های اشباع شده گریزان باشند، اما این چربی ها برای یک زندگی سالم لازم اند. روغن نارگیل یکی از برترین چربی های اشباع شده است زیرا باعث افزایش سلامت عروق قلبی می گردد. واضح است که مصرف خیلی زیاد چربی می تواند باعث ایجاد امراض چاقی و سایر بیماری ها گردد اما افزودن فقط 15 تا 30 میلی لیتر روغن نارگیل به رژیم غذایی روزانه، اثر مثبتی در متعادل نگه داشتن سطح کلسترول خون دارد.
چای سبزچای سبز منبع خوبی از کاتچین است که یک عنصر شیمیایی گیاهی است و مقدار کلسترولی را که بدن در طول هضم و گوارش غذا جذب می نماید، کاهش می دهد. نوشیدن دو فنجان چای سبز در روز برای این منظور کافی است. علاوه بر آن، نوشیدن چای سبز به آرامش روح و جسم شما و نهایتاً سلامت قلبتان یاری خواهد نمود.
دارچیناین ادویه متداول، دارای خواص مفید بسیاری برای سلامتی است. دارچین، اگر روزانه در حدود 5 گرم مصرف گردد، می تواند کلسترول بد را کاهش داده و از انسداد رگ های قلب جلوگیری کند. دارچین بعلاوه دارای آنتی اکسیدان است که سلامت دستگاه گردش خون را تضمین می نماید. می توانید آن را تقریباً به همه چیز از جمله غذاهای در حال پخت، چای و قهوه اضافه کنید.
مارچوبهمارچوبه علاوه بر خوشمزگی، خواص مفید فراوانی دارد. اثرات آن به عنوان پایین آورنده فشار و کاهش دهنده ریسک لخته شدن خون اثبات شده است و بعلاوه دارای مقادیر زیادی فیبر، انواع ویتامین و سایر مواد مغذی است و می تواند به عنوان یک درمان مفید به کار رود.
دانه کتاندانه های کتان می توانند فشارخون را پایین آورده و التهاب رگ های قلب را کاهش دهند زیرا دارای اسید آلفا- لینولنیک هستند. حتی یک مقدار کم از دانه کتان می تواند به سالم نگه داشتن رگ ها و عروق قلبی یاری کند، بنابراین سعی کنید یک قاشق غذاخوری از آن را به عنوان مثال، به غلات صبحانه دلخواه خود اضافه نموده مصرف کنید.
هندوانههندوانه دارای آمینواسیدی به نام سیترولین است که به پایین آوردن فشارخون یاری نموده و التهاب رگ ها و عروق را کاهش می دهد و چون بدن را به فراوری اکسید نیتریک وا می دارد، سلامت قلب و عروق آن را افزایش می دهد.4
پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.namnak.com
3.www.beytoote.com
4.www.article.tebyan.net
منبع: راسخون