آیا سیب زمینی چاق کننده است؟ ، ارتباط مصرف سیب زمینی با دیابت
به گزارش وبلاگ هلو، آیا شما هم جز افرادی هستید که از خوردن سیب زمینی اجتناب می کنید، زیرا به نظرتان این ماده غذایی می تواند باعث افزایش وزن شما گردد؟ یافته های تازه محققان نشان می دهد، خوردن سیب زمینی چندان هم برای بدن مضر نیست.

به گزارش وبلاگ هلو، از آنجایی که سیب زمینی سرشار از کربوهیدرات است، افرادی که رژیم های کم کربوهیدرات یا کم گلیسمی دارند از خوردن این گیاه نشاسته ای اجتناب می نمایند. یافته های نو محققان نشان می دهد مصرف سیب زمینی آنقدر که تصور می گردد، بد نیست.
نتایج یک مطالعه نو به وسیله محققان دانشگاه Edith Cowan نشان می دهد که اگرچه سیب زمینی ممکن است مانند بعضی سبزیجات دیگر فواید زیادی برای سلامتی نداشته باشد، اما همچنان می تواند گزینه ای سالم باشد.
مطالعات قبلی نشان داده بوده بود سیب زمینی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. نتایج این مطالعه نو نشان می دهد که سیب زمینی گزینه ای ناسالم نیست، بلکه نحوه تهیه و مصرف آن است که تأثیر مضری بر سلامت شما می گذارد.
این مطالعه نشان داد: افرادی که بیشترین مصرف سبزیجات را گزارش کردند، 21 درصد کمتر از افرادی که کمترین سبزیجات مصرف می کردند، به دیابت نوع 2 مبتلا شدند. خطر ابتلا به این بیماری در میان افرادی که میزان زیادی سبزیجات برگدار و سبزیجاتی مانند اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و گل کلم مصرف می کردند، به طور قابل توجهی کمتر بود.
به گفته محققان، اگرچه سیب زمینی تأثیر یکسانی بر دیابت نوع 2 نداشت، اما این سبزی نیز بر خطر ابتلا به دیابت تأثیر منفی نداشت. در این میان محققان تاکید می نمایند نحوه مصرف سیب زمینی چیزی است که فرد باید به آن توجه کند.
به طور کلی در گوشه و کنار دنیا، مردم سیب زمینی را به روش های مختلف تهیه و مصرف می نمایند: آب پز، پوره، سیب زمینی سرخ نموده یا چیپس.
نکته جالب توجه این است که در مطالعه فوق الذکر معین شد سیب زمینی پخته شده تأثیر منفی بر خطر دیابت داشت. با این حال، افرادی که بیشتر سیب زمینی می خوردند، غذاهای بیشتری مانند کره، گوشت قرمز و نوشابه مصرف می کردند که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
محققان بعلاوه خاطرنشان کردند :خوردن سیب زمینی سرخ نموده و پوره سیب زمینی با دیابت مرتبط است، زیرا آنها با کره، خامه، روغن و موارد مشابه تهیه می گردد. اگرچه سیب زمینی ممکن است فوایدی مشابه سایر سبزیجات نداشته باشد، اما از نظر کاهش خطر دیابت، اگر به روشی سالم تهیه گردد، بد نیست.
پراتیک پوخارل، یکی از محققان این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: جایگزینی غلات تصفیه شده مانند برنج سفید و ماکارونی با سیب زمینی برای بهبود کیفیت رژیم غذایی پیشنهاد می گردد، زیرا سیب زمینی حاوی فیبر و سایر مواد مغذی است که برای سلامتی مفید است، البته باید در نظر داشت که سیب زمینی آب پز در مقایسه با برنج سفید دارای کربوهیدرات خوبی است.
در سرانجام لازم به ذکر است تا زمانی که مواد اضافی ناسالم مانند کره، خامه و روغن را به سیب زمینی اضافه ننموده اید، خوردن این ماده غذایی اشکالی ندارد. توضیح کامل این پژوهش در اخرین شماره مجله تخصصی Diabetes Care منتشر شده است.
منبع: سیناپرس
منبع: همشهری آنلاین