ابوالفتح: استقبال هند از ترامپ به معنی حل اختلافات دو کشور نیست ، ارتقا صندلی هند در استراتژی امنیت ملی آمریکا
به گزارش وبلاگ هلو، کارشناس مسائل آمریکا گفت: رهبران هند و آمریکا تفکرات حمایتگرانه دارند،ایالات متحده همیشه شعار اول آمریکا را مطرح می نماید و هند نیز تفکرات رجحان جویانه دارد و نباید تصور کرد استقبال شاهانه از ترامپ در دهلی نو به معنی حل اختلاف نظر بین دو کشور خواهد بود.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در تبادل نظر با خبرنگار سیاسی وبلاگ هلو، در مورد سفر پرزرق و برق ترامپ به هند و در آستانه انتخابات این کشور و پیامد های مالی این سفر گفت: طی سال های اخیر یعنی 15، 16 سال گذشته صندلی هند در استراتژی امنیت ملی آمریکا ارتقا پیدا نموده است.
وی با بیان اینکه در اقتصاد امروز چین برای آمریکا یک رقیب خطرناک محسوب می گردد و ایالات متحده کوشش می نماید چین را به هر شکلی و از ترفند های مختلف مالی، سیاسی مهار کند، یادآور شد: یکی از کار های آمریکا تقویت صندلی هند در استراتژی امنیت ملی ایالات متحده است. در چنین فضایی مناسبات واشنگتن و دهلی نو تقویت می گردد که از یک طرف وزنه تعادلی در برابر چین و پاکستان می باشد و از طرف دیگر صندلی هند را ارتقا می بخشد.
ابوالفتح با اشاره به موقعیت مهم هند برای آمریکا یادآور شد: از یک طرف هند دومین کشور پرجمعیت دنیا محسوب می گردد و بازاری پرمصرف دارد که تصاحب این بازار برای آمریکایی ها مهم است و از طرف دیگر اقتصاد هند با پشت سر گذاشتن اقتصاد کشورهایی، چون فرانسه به پنجمین قدرت مالی دنیا تبدیل شده است که این امتیاز نیز برای آمریکا حائز اهمیت است.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه جنگ های امروزه بین قدرت های بزرگ دنیا اغلب جنگ های مالی است، توضیح داد: لذا آمریکا به دنبال آن است که در این جنگ طلبی پیروز باشد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر هند هم نیازمند روابط گسترده با آمریکاست که بتواند از سرمایه و تکنولوژی این کشور برای پیشبرد فاکتور های مالی خود و همچنین رقابت با چین استفاده کند.
ابوالفتح توضیح داد: البته اختلاف نظر هایی بین هند و آمریکا وجود دارد و آمریکا چندین بار اعلام نموده علیه کالا های وارداتی از هند تعرفه های بالا اجرا خواهد نمود و اینکه سفر پرزرق و برق ترامپ قادر به حل تمام این اختلاف نظر ها باشد چندان محتمل نیست.
این کارشناس مسائل آمریکا در خاتمه اعلام کرد: از طرف دیگر رهبران دو کشور تفکرات حمایتگرانه دارند آمریکا همواره شعار اول آمریکا را مطرح می نماید و هند نیز تفکرات برترجویانه دارد و نباید تصور کرد استقبال شاهانه از ترامپ در دهلی نو به معنی حل اختلاف نظر بین دو کشور خواهد بود و از این منظر کشور های ثالث از گردونه روابط با هند حذف خواهند شد.
منبع: خبرگزاری دانشجو