تغذیه سالم در هنگام سفر
به گزارش وبلاگ هلو، با رعایت نکات بسیار مهم و ساده در هنگام تغذیه، سفری لذت بخش را برای خود رقم بزنید. یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است. نباید از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن بهره ببرید.

نکات بهداشتی تغذیه در سفر
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: با توجه به فصل گرما و سفرهای تابستانی رعایت چند نکته ساده در مورد مصرف مواد غذایی می تواند سفر لذت بخشی را برای شما ایجاد کند، بعلاوه در رستوران ها سبزی خوردن و سالاد سفارش ندهید و ماست میل کنید. زهرا عبداللهی با بیان اینکه تابستان فصل داغ مسافرت است، اظهار کرد: توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده می توان از سفر خود بیشترین لذت را برد.
وی ادامه داد: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. همواره آب های بطری بسته بندی شده همراه داشته باشید و به جای مانده آب بطری ها را پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید. اگر از سلامت آب در جایی بی اطلاعید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد مصرف غذا در طول سفر اضافه کرد: اگر مجبور شدید در رستوران غذا میل کنید رستورانی را انتخاب کنید که ظاهر رستوران، شرایط کارکنان آن و شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند.
چه کنیم هنگام سفر دل پیچه نگیریم؟
عبداللهی بعلاوه گفت: در صورت مصرف مواد غذایی کنسروی قبل از مصرف حتماً 20 دقیقه بجوشانید و از مصرف کنسروهای بادکرده یا زنگ زده جداً خودداری کنید. توصیه می گردد به جای سالاد و سبزی خوردن در رستوران ها که احتمال آلودگی آن زیاد است، ماست بخورید. یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجه فرنگی و خیار و لیموترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران کنار غذایی که سفارش می دهید، از گوجه فرنگی و خیار خردشده که همراه خود دارید بهره ببرید.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه کرد: غذاهایی را که با خود به سفر می برید نیم پز نکنید یا از همان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فسادپذیر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها سریعتر فاسد می شوند، چون میکروب ها و باکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند. غذایی را که برای سفر آماده می کنید با توجه به فصل گرما در طول راه کاملاً خنک نگه دارید.
عبداللهی با اشاره به اینکه به جای نوشابه های گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید، در مورد مصرف تنقلات در سفر گفت: در طول راه، به عنوان تنقلات مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و یا تخمه های کم نمک به همراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالم تر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابه های گازدار هستند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا نمایند که غذای سالم، مطبوع و باکیفیتی خورده باشند، توصیه کرد: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملاً سرد نگهداری گردد. از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده و به فروش می رسند، استفاده نکنید.
عبداللهی گفت: انواع میکروب ها و تخم انگل ها با مصرف این گوشت ها که ممکن است خوب هم پخته نشوند، به بدن منتقل می گردد. در موقع تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمت های آن و به خصوص داخل آن کاملاً حرارت دیده و به خوبی پخته گردد تا در صورت وجود آلودگی احتمالی با پختن از بین برود. کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوه ای رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال، استفراغ، دل درد و دل پیچه خواهد بود.
منبع: نمناک
منبع: همگردی