طرح محققان کشور برای جلوگیری از خام فروشی زعفران

به گزارش وبلاگ هلو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشگران در دانشگاه گیلان این طرح را انجام دادند، برای ایجاد ارزش افزوده این گیاه استراتژیک، آنها در این طرح ترکیبات موثره زعفران را استخراج کردند. ترکیباتی که اثراتی مانند ضد سرطان یا ضد استرس دارند. سپس با کاربرد نانو حامل هایی محصولی پایدار فراوری کردند.

طرح محققان کشور برای جلوگیری از خام فروشی زعفران

بهینه سازی و مدل سازی استخراج و میکروانکپسوله کردن ترکیبات موثره زعفران نام این طرح پژوهشی است که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.

مهدی جعفری مجری این طرح پژوهشی گفت: با توجه با ظرفیت بالای کشور به عنوان بزرگترین فراوری کننده زعفران در دنیا نتایج این تحقیق یاری زیادی به اقتصاد و رشد صنعت بومی این محصول می نماید.

وی ادامه داد: فناوری ریز پوشانی برای انجام طرح استفاده شد تا با کاربرد آن زعفران را به ماده ای قابل استفاده در صنایع بهداشتی و غذایی تبدیل کنیم. پس این گیاه را با فناوری پیوند دادیم تا راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی آن ارائه دهیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همچنین اعلام کرد: ترکیبات دارویی و زیست فعال مورد احتیاج بدن در فناوری ریز پوشانی داخل پوشش هایی در مقیاس نانو و میکرو قرار می گیرد. در این صورت ماده از شرایط نامساعد محیط و فرآیند در امان می ماند. پس از آن به صورت هدفمند به بافت های بدن می رسد.

به گفته وی، این طرح با موفقیت در سطح پایلوت انجام و ثبت اختراع شده است. هم اکنون نیز در مراحل تجاری سازی قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری مهر

به "طرح محققان کشور برای جلوگیری از خام فروشی زعفران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح محققان کشور برای جلوگیری از خام فروشی زعفران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید