کاکائو و فشار خون
به گزارش وبلاگ هلو، طی مطالعه ای که اخیراً اجرا شده معین شده است که مصرف محصولات کاکائو می تواند جهت کاهش طبیعی فشار خون مفید باشد

مترجم: رزیتا ملکی زاده
طی مطالعه ای که اخیراً صورت گرفته تعیین شده است که مصرف محصولات کاکائو می تواند جهت کاهش طبیعی فشار خون مفید باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی کاهش فشار خون به وسیله کاکائو، این مقاله را مطالعه نمایید. مطالعات صورت گرفته بعلاوه خاطر نشان می سازند که فلاونول های موجود در کاکائو مسئول افزایش تعداد سلولهای آنژیوژنیک در جریان خون به حساب می آیند. سلولهای آنژیوژنیک عملکرد عروق خونی را تنظیم ساخته و به بهبودی از آسیب عروقی یاری می کنند. اگر تا به امروز تصور می کردید که یک تکه شکلات تیره صرفاً یک میان وعده خوشمزه است، بایستی بگوییم که اشتباه فکر می نموده اید. خوردن شکلات تیره این امکان را به شما می دهد، که خطر بروز مسائل قلبی ناشی از فشار خون بالا را در خود کاهش دهید. به این علت که طبق مطالعات مختلف صورت گرفته، مصرف محصولات کاکائو می تواند در کاهش فشار خون مفید باشد. این امر شاید علت به حساب آمدن شکلات تیره به عنوان یک میان وعده سلامتی بخش قلب باشد. این مقاله چگونگی به خوبی عمل کردن فشار خون و کاکائو با یکدیگر را مورد بحث قرار می دهد.
پایین آوردن فشار خون به وسیله کاکائو
آیا مصرف کاکائو و کاهش فشار خون ارتباطی با یکدیگر دارد؟ مطالعات صورت گرفته اخیر، توانایی کاکائو در کاهش فشار خون را نشان می دهند. واضح است که کاکائو موجود در نوشیدنی ها و شکلات تیره جهت پایین آوردن فشار خون مفید است. خوردن شکلات تیره فاقد کاکائو نشان داده شده است که به ندرت موجب ایجاد بهبودی در سطوح فشار خون می گردد. علت نهفته وجود تضاد میان نتایج، بالا بودن اندازه فلاونول در کاکائو است. فلاونول ها ترکیباتی هستند که خواص آنتی اکسیدانی را از خود نشان داده و موجب برخورداری از گردش خون طبیعی می شوند.
مطالعات صورت گرفته بعلاوه خاطر نشان می سازند که فلاونول های موجود در کاکائو مسئول افزایش تعداد سلولهای آنژیوژنیک در جریان خون به حساب می آیند. سلولهای آنژیوژنیک عملکرد عروق خونی را تنظیم ساخته و به بهبودی از آسیب عروقی یاری می کنند. یک شریان آسیب دیده خون ممکن است وظایف خود را هنگامی که جریان مناسبی از سلولهای آنژیوژنیک وجود داشته باشد، به طور مؤثرتری انجام دهد. وجود سلولهای آنژیوژنیک جهت عملکرد مناسب اندوتلیوم اهمیت دارد. اندوتلیوم یک لایه سلولی بوده که دیواره داخلی عروق خونی را پوشش می دهد. این لایه موجب گشاد شدن عروق خونی شده در نتیجه به تنظیم فشار خون یاری می نماید. آغاز اختلال در عملکرد اندوتلیال ممکن است موجب بروز آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها) گردد، که خود مقدمه ای بر بروز مسائل قلبی به شمار میرود. با این حال، از آنجا که فلاونول های موجود در کاکائو موجب به جریان افتادن اندازه کافی سلولهای آنژیوژنیک به وسیله جریان خون می شوند، اندوتلیوم هم به طور صحیح عمل نموده که این امر به نوبه خود احتمال بروز مسائل قلبی عروقی را کاهش می دهد. بعضی مطالعات صورت گرفته بعلاوه نشان می دهند که کاکائو به مواد چرب اجازه چسبیدن به دیواره عروق خونی را نمی دهد.
بیشتر بخوانید: کاکائو ، بمب سلامتی
کاکائو بعلاوه تأثیری مثبت بر نحوه استفاده بدن از اکسید نیتریک را فراهم می سازد. طبق واقعیت شناخته شده، اکسید نیتریک موجود در بدن ما به حفظ فشار طبیعی خون یاری می نماید. تحقیقات صورت گرفته نشان می دهند که بدن در حضور ترکیبات کاکائو، به طور مؤثرتری از اکسید نیتریک استفاده می نماید. این به نوبه خود به حفظ فشار خون در محدوده طبیعی یاری می نماید.
مشاهده شده است که کاکائو بعلاوه در سایر نوشیدنی های محبوب از جمله چای وجود دارد. بنابراین آیا نوشیدن روزانه چای تأثیری مثبت بر روی فشار خون افزایش یافته می گذارد؟ خوب، متأسفانه مطالعات صورت گرفته اشاره ای بر خاصیت درمانی چای در بهبود فشار خون بالا ندارند. به این علت که اثرات فلاونول های موجود در چای در پایین آوردن فشار خون کمتر است. نکته قابل توجه این است که فرایند فراوری یک شکلات استاندارد، محتوای فلاونول را کاهش می دهد در صورتی در مورد شکلات تیره اینگونه نیست. به علت روش مناسب فراوری، کاهش قابل توجهی در اندازه فلاونول موجود در شکلات تیره وجود ندارد. این امر تضمین می سازد که در طول فرایند فراوری اندازه قابل توجهی از فلاونول در شکلات تیره از دست نمی رود.
در عین حال، طی مطالعه دیگری که اخیراً صورت گرفته است، اثرات مفید کاکائو در کاهش فشار خون را ثابت می نماید. افراد مورد تحقیق به دو گروه تقسیم شده و از گروه اول خواسته شد دو فنجان نوشیدنی کاکائو مصرف نموده در حالی که به گروه دیگر نوشیدنی داده شد که حاوی هیچگونه کاکائویی نبود. گروهی که نوشیدنی کاکائو دریافت نمود، فشار خون کاهش یافته را در خود نشان دادند. این مطالعه بعلاوه نشان داد که اندازه شکر افزده شده به نوشیدنی بر توانایی کاکائو در کاهش فشار خون تأثیر می گذارد. مشاهده شده است که کاکائو بدون شکر در کاهش فشار خون از تأثیر بیشتری نسبت به کاکائو حاوی شکر برخوردار است. در نتیجه، عملکرد کاکائو در صورتی که حاوی شکر یا قند باشد تا حدی کاهش می یابد. بنابراین نوشیدن نوشیدنی های کاکائو بدون شکر قطعاً گزینه ای مناسب به هنگام اقدام در پایین آوردن فشار خون است. مطالب عنوان شده تماماً به این موضوع اشاره داشت که آیا کاکائو و فشار خون ترکیبی مناسب به حساب می آیند و یا خیر. بنابراین، کاکائو با داشتن اثرات کاهش فشار خون، آیا می توان آن را به عنوان بخشی جدائی ناپذیر از رژیم غذایی به شمار آورد؟ کاکائو به طور رسمی و مجاز در هیچگونه رژیم فشار خون بالا قرار ندارد، به این علت که تحقیقات گسترده ای در زمینه استفاده از کاکائو جهت فشار خون صورت نگرفته و به منظور تأیید اثربخشی آن در کاهش فشار خون بالا، به تحقیقات دقیق تر و عمیق تری احتیاج است. بنابراین ضروری است که بیماران مبتلا به فشار خون بالا پیش از افزودن محصولات حاوی کاکائو (نوشیدنی های کاکائو و شکلات تیره) به رژیم غذایی خود، ابتدا با پزشک مشورت کنند. بعلاوه افرادی که دارای فشار خون طبیعی می باشند بایستی این محصولات حاوی کاکائو را در حد اعتدال مصرف کنند، به این علت که اندازه کالری آنها بالا است و مصرف بیش از حد از آنها می تواند به اضافه وزن منجر گردد.
منبع مقاله :
برگرفته از سایت بازل
منبع: راسخون