کفیر و فواید نوشیدن آن
به گزارش وبلاگ هلو، کفیر یکی از فرآورده های تخمیری شیر تخمیر است که با استفاده از دانه های کفیر (ترکیبی خاص از باکتری های اسید لاکتیک زنده و مخمر) تهیه می گردد. این محصول غنی از انواع باکتری های پروبیوتیک و مخمر، برای مقاصد درمانی و به علت تاثیرش برای سلامتی نوشیده می گردد. این نوشیدنی بعلاوه جایگزین مناسبی برای ماست محسوب می گردد و حاوی باکتری های مفید پروبیوتیک است. کفیر و فواید نوشیدن آن برای جلوگیری یا بهبود بعضی بیماری ها مفید و موثر است.

کفیر قوام کمتری نسبت به ماست دارد و معمولا به عنوان یک نوشیدنی عرضه می گردد. بیشتر محصولات کفیر به علت فعالیت بیشتر پروبیوتیک،گازدار هستند. علاوه بر این، این نوشیدنی خوش طعم باعث تقویت سیستم ایمنی، کندی رشد سلول های سرطانی و بهبود سلامت کلی می گردد. در ادامه بیشتر در خصوص کفیر و فواید نوشیدن آن صحبت می کنیم.
کفیر و فواید نوشیدن آن
پروبیوتیک ها به طور معمول در روده شما به عنوان بخشی از فلور روده (میکروارگانیسم های موجود در دستگاه گوارشی) یافت می شوند، مخلوط پیچیده ای شامل بیش از 400 گونه باکتری و میکروارگانیسم خوب و بد. به گفته پژوهشگران پروبیوتیک ها می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت دستگاه گوارش یاری می نمایند. علاوه بر این، کفیر به عنوان دارویی برای درمان بعضی از بیماری های رایج از جمله موارد زیر موثر است:
- آکنه
- حساسیت
- سندرم خستگی مزمن
- یبوست
- افسردگی
- دیابت
- اگزما
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- بی خوابی
- سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
سرشار از مواد مغذی
کفیر نوشیدنی تخمیری است که به طور سنتی با استفاده از شیر گاو یا شیر بز تهیه می گردد. کفیر با افزودن دانه های کفیر به شیر تهیه می گردد. این دانه ها مخمر و باکتری های اسید لاکتیک هستند که از نظر ظاهری به گل کلم شباهت دارند. تقریبا طی 24 ساعت، میکروارگانیسم های موجود در دانه های کفیر تکثیر شده و قندهای موجود در شیر را تخمیر و به کفیر تبدیل می نمایند. سپس دانه ها از مایع جدا می شوند و می توانند دوباره مورد استفاده قرار گیرند. به عبارت دیگر، کفیر نوشیدنی است، اما دانه های کفیر استارتر کالچری است که شما برای فراوری نوشیدنی استفاده می کنید. کفیر از مناطقی از اروپای شرقی و آسیای جنوب غربی نشأت گرفته است. این نام از کلمه ترکی keyif گرفته شده است که به معنی احساس خوب بعد از غذا خوردن است. باکتری های اسید لاکتیک دانهپ ها لاکتوز شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می نمایند، بنابراین طعم کفیر مانند ماست ترش است، اما قوام کمتری دارد. هر 175 میلی لیتر کفیر کم چرب حاومی مواد مغذی زیر است:
- پروتئین: 4 گرم
- کلسیم: 10% از احتیاج روزانه
- فسفر: 15% از احتیاج روزانه
- ویتامین ب 12: 12% از احتیاج روزانه
- ویتامین ب 2: 10% از احتیاج روزانه
- منیزیم: 3% از احتیاج روزانه
- اندازه کافی ویتامین D
علاوه بر این، کفیر، بسته به نوع شیر مورد استفاده، حدود 100 کالری، 7-8 گرم کربوهیدرات و 3-6 گرم چربی دارد. کفیر بعلاوه حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات فعال زیستی، از جمله اسیدهای آلی و پپتیدها است که به فواید آن برای سلامتی یاری می نماید. نسخه های غیر لبنی کفیر را می توان با آب نارگیل، شیر نارگیل یا سایر مایعات شیرین تهیه کرد.
بهبود هاضمه
پروبیوتیک هایی مانند کفیر می توانند به تعادل باکتری های محبت آمیز در روده یاری نمایند. به همین علت است که آن ها در درمان بسیاری از اشکال اسهال بسیار موثر هستند. علاوه بر این، شواهد کافی نشان می دهد که پروبیوتیک ها و غذاهای حاوی پروبیوتیک می توانند بسیاری از مسائل گوارشی را رفع نمایند. این موارد شامل سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، زخم های ناشی از عفونت هلیکوباکترپیلوری و بسیاری دیگر است. اگرچه تعدادی از مطالعات نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است مزایای خاصی برای سلامتی داشته باشند، اما تحقیقات در خصوص اثرات خاص کفیر نسبتا محدود هستند. با این حال، بعضی شواهد اولیه وجود دارد که کفیر می تواند به تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و مبارزه با عفونت های باکتریایی یاری کند.
عدم تحمل لاکتوز
یک مطالعه کوچک که در ژورنال انجمن رژیم های غذایی آمریکا در سال 2003 منتشر شده است، کفیر می تواند به بعضی افراد در غلبه بر عدم تحمل لاکتوز یاری کند. برای این مطالعه، به 15 بزرگسال سالم مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، یک سری وعده های غذایی حاوی شیر و کفیر یا ماست داده شد. نتایج نشان داد که باکتری های موجود در کفیر باعث تجزیه بیشتر لاکتوز موجود می شوند و در نتیجه هضم و تحمل لاکتوز را بهبود می بخشند. علاوه بر این، به نظر می رسد که هر دو کفیر و ماست باعث کاهش درد شکم و اسهال در بین شرکت نمایندگان می شوند.
تراکم استخوان
کفیر می تواند در بهبود تراکم مواد معدنی استخوان موثر باشد، زیرا این ماده غذایی حاوی کلسیم و ویتامین K2 است که به جذب و متابولیسم کلسیم برای سلامتی استخوان یاری می نماید. یک مطالعه شش ماهه در مقایسه اثرات کفیر در افراد مبتلا به پوکی استخوان نشان داد که کفیر به افزایش تراکم مواد معدنی استخوان ران یاری می نماید.
مبارزه با سلول های سرطانی
بعضی تحقیقات نشان می دهد که کفیر می تواند به کاهش رشد انواع خاصی از سرطان یاری کند. یک مطالعه نشان داد که کفیر در جلوگیری از رشد سلول های سرطانی پستان موثر است. در همین حال، مطالعات دیگر نشان می دهد که کفیر می تواند در برابر سرطان روده بزرگ و خون نیز مفید باشد. از آنجا که کفیر سرشار از پروبیوتیک است، می تواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی یاری کند تا به طور بالقوه به پیشگیری از سرطان یاری کند. با این وجود، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی تأثیر کفیر در رشد و نمو سلول های سرطانی در انسان مورد احتیاج است.
تقویت سیستم ایمنی
با تشکر از غلظت بالای باکتری های مفید، افزودن کفیر به رژیم روزانه می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. مطالعات نشان می دهد که گونه های خاصی از پروبیوتیک ها می توانند به شما در کاهش خطر ابتلا به عفونت های روده یاری نمایند، از عود عفونت ادراری در زنان جلوگیری نموده و حتی عفونت های تنفسی را از بین ببرید. بعلاوه، در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که کفیر به سرکوب پاسخ های التهابی ناشی از مواردی مانند آسم یاری می نماید. به علاوه، یک مطالعه کوچک شش هفته ای بر روی 18 نفر نشان داد که مصرف روزانه کفیر می تواند التهاب را کنترل نموده و سطح سلول های ایمنی بدن را بهینه کند.
نتیجه گیری
در رابطه با کفیر و فواید آن باید گفت که این نوشیدنی یک غذای سالم و تخمیر شده با قوام قابل مقایسه با ماست بوده و مطالعات نشان می دهد که کفیر سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می نماید، به مسائل گوارشی یاری می نماید، سلامت استخوان را بهبود می بخشد و حتی ممکن است با سرطان مقابله کند. پس همین امروز را با کفیر شروع کنید تا از این نوشیدنی خوش طعم و ترش نهایت استفاده را ببرید.
منبع: اسنپ مارکت