شغل مناسب شما؛ 5 گام اساسی برای انتخاب شغل
به گزارش وبلاگ هلو، رپرتاژآگهی - آیا برای شما هم پیش آمده که احساس کنید احتیاج به مشاوره شغلی دارید؟ تا به حال با خودتان فکر نموده اید که آیا در جهت شغلی درستی هستید یا خیر؟ ما خبر خوبی برای شما داریم! شما تنها نیستید؛ حدود 75٪ آمریکایی ها حداقل یک بار شغل خود را تغییر داده اند و در حال حاضر حدود 33٪ در خصوص تعویض شغل به طور جدی فکر می نمایند. یافتن حرفه عالی و مناسب برای شما یک شبه اتفاق نخواهد افتاد و ممکن است زمان زیادی لازم باشد تا واقعاً جهت مناسب خود را پیدا کنید. حتی ممکن است فکر کنید، از کجا بدانم حرفه درست چیست؟

اگر می خواهید شغل مناسبتان را کشف کنید…
اگر احساس می کنید گیر افتادید و به یاری احتیاج دارید یا حس عدم اطمینان یا گیجی دارید، نگران نباشید. در اینجا پنج گام اساسی برای شناخت بهترین شغل مناسب شما وجود دارد؛ با جعبه ابزار ذهنی همراه باشید تا با یک مشاوره شغلی خوب به شما یاری کنیم بهترینِ خودتان باشید!
گام نخست؛ ارزیابی های شغلی و تست های مربوطه را انجام دهید
یادتان هست که در دوران دبیرستان و هدایت خصوصا در هنگام انتخاب رشته، تست شخصیت شناسی و استعدادیابی به شما داده شده بود که به شما می گفت بهتر است هنگام عظیم شدن چه کاره شوید؟ خب این پیشنهاد ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما ارزیابی صحیح شغلی می تواند ابزاری فوق العاده مفید در کشف جهت شما باشد. خصوصاً اگر مطمئن نیستید از کجا آغاز کنید!
ارزیابی شغلی چیست؟ چگونه تست مناسبی پیدا کنم؟
به طور کلی ارزیابی شغلی دو عنصر دارد و باید به این دو ویژگی در آن توجه کنید:
- یک تست علاقه شغلی باید معتبر و قابل اعتماد باشد. در واقع این آزمون باید آنچه را که ادعا می نماید اندازه گیری کند و شما باید با کوشش های متعدد نتایج سازگار را بدست آورید.
- شما باید بدانید که چگونه از نتایج به نفع خود بهره ببرید. داشتن لیستی از مشاغل بالقوه یک چیز است اما استفاده از ارزیابی شغلی به عنوان نقطه آغاز بینش و تأمل در توانایی های خود، مسئله دیگری است. به یاد داشته باشید، ارزیابی شغلی میانبر نیست؛ این یک ابزار است و این شما هستید که می توانید از آن بهره ببرید.
گام دوم؛ لیستی از گزینه های خود تهیه کنید
شما هم در گزینه های پراکنده و بی شمارتان غرق شده اید؟ چه دقیقاً بدانید چه کاری می خواهید انجام دهید و چه ندانید، دانستن چگونگی رسیدن به آن واقعا کار سختی است. برای اینکه شغل رویایی خود را پیدا کنید، باید به دقت گزینه های خود را مرتب کنید تا بهترین جهت را پیدا کنید.
لیستی از تمام گزینه ها و همچنین توانایی های خود، اعم از فرصت های ملموس شغلی، تحصیلات یا جهتهای شغلی و غیره تهیه کنید. برای پیدا کردن توانایی های خود می توانید از تست استعدادیابی بهره ببرید. هنگامی که همه چیز را نوشتید، می توانید آنچه را که دقیقاً درست نیست تجزیه و تحلیل نموده و اهداف خود را محدود کنید. همچنین می توانید گزینه های خود را از بهترین به بدترین رتبه بندی کنید و حتی بعضی از آنها را که ممکن است مشابه باشد ترکیب کنید.
گام سوم؛ به دنبال همپوشانی باشید
آنچه که شما در آن مهارت دارید، آنچه که شرکت ها به آن احتیاج دارند و آنچه شما دوست دارید انجام دهید ممکن است متفاوت باشند، اما کوشش برای یافتن همپوشانی بین این سه مورد مهم است. به این ترتیب می توانید جهت شغلی بهینه خود را پیدا کنید. به جای اینکه به عنوان های شغلی نگاه کنید، علایق، سرگرمی ها و مهارت های خود را در نظر بگیرید و سپس نحوه ترکیب آن ها را آنالیز کنید.
به گذشته رجوع کنید
در حالی که ترکیب علایق و توانایی هایتان را انجام می دهید، برای اطلاع از آینده خود، به تجربیات قبلی خود نگاه کنید. در شغل های قبلی از چه کاری لذت می بردید؟ چه چیزی را دوست نداشتید؟ دانستن ارزش ها، علاقه ها و مهارت های شما به شما یاری می نماید بفهمید چه نوع شغلی را باید دنبال کنید. هوشیاری نسبت به این عوامل به این معنی است که می توانید به طور فعال به دنبال مشاغلی باشید که به استعدادهای خاص شما احتیاج دارند.
گام چهارم: ارتباطاتتان را گسترش دهید و وارد شبکه های شغلی شوید!
خواه فعالانه در جستجوی شغل جدیدی بوده یا فقط سعی در درک راهی که باید طی کنید، شبکه های ارتباطی راهی عالی برای پیدا کردن موقعیت های شغلی خوب است. هرچه افراد بیشتری دیدار کنید، بیشتر می توانید در خصوص محیط کار، شرایط افراد و لذت بردن از کار اطلاعات مفیدی کسب کنید. اگر به دنبال آن شغل بعدی هستید، شبکه و بودن در جامعه کاری بسیار مهم است. آنالیز ها نشان می دهد حدود 85٪ مشاغل به وسیله شبکه پر می شوند! باورنکردنی است!
گام پنجم؛ از یک مشاور شغلی خوب یاری بگیرید!
هرگز ارزش و قدرت یک مربی خوب را دست کم نگیرید! جالب است بدانید که حدود 80٪ از مدیران عامل موفقیت خود را ناشی از همکاری با مشاوران خوب می دانند.
سخن پایانی
می دانیم که پیدا کردن شغل رویایی شما آسان نیست و این جهت می تواند ترسناک و ریسکی باشد. اما فقط این که دلهره آور است به این معنی نیست که ارزشش را ندارد! به این فکر کنید که در طول زندگی خود چه مقدار از وقت خود را در محل کار صرف خواهید کرد؛ نود هزار ساعت به طور متوسط در سال برای یک فرد! شما می خواهید با پیگیری شغلی که باعث خوشحالی، همسویی با ارزش های شما، استفاده از استعدادها و موارد دیگر می گردد، اطمینان حاصل کنید که از وقت خود به نفع خود و جامعه استفاده می کنید. شما قدرت رسیدن به آن جا را دارید و اکنون ابزار لازم برای آغاز کار را هم دارید. آماده اید؟!
منبع: شفقنا اقتصادی